14 Haziran 2023 Çarşamba

Lens kullananlar Dikkat.Et yiyen bakteri tehlikesi.

 Korkunç olay gencin gece lenslerini çıkarmadan yatıp uyuması ile başladı.

ABD'de yaşayan 21 yaşındaki genç, lensleriyle birlikte uykuya daldıktan sonra dehşeti yaşadı. Olayın detayları ise dünya gündemine bomba gibi düştü.


Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde yaşayan Mike Krumholz isimli gencin başına gelenler dünyada manşet oldu. Söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşan Mike'ın yayınladığı fotoğraflar 'yok artık' dedirtti.

'Lenslerim sanki gözümden uçacak gibiydi. Çok rahatsız edici bir his yaşadım. Lenslerimi çıkartıktan sonra her şey normale döndü bir sorun yaşamadım'

ET YİYEN BAKTERİ GÖZÜNÜ YEMEYE BAŞLADI

Açıklamalarının devamında tahriş hissinin her geçen gün artmaya başladığı belirten Mike, doktora gittğini söyledi. Burada kendisine yanlışlıkla herpes simpleks 1 virüsü teşhisi kondu. Gördüğü tedavi işe yaramayan Mike tekrar doktora gitti ve yapılan testlerin ardından acanthamoeba keratiti olduğunu öğrendi. Bu hastalık bir bakteri hastalığı ve söz konusu amip, kişinin korneasını yiyerek besleniyor.


NAKİL BEKLİYOR

Yaşının genç olması sebebiyle henüz kornea nakline uygun olmayan Mike, şimdilik nakil için gün sayıyor. Nakil sonrası doktorların kendisine yüzde 50 göreceğini söylediğini belirten Mike, şimdilerde sosyal medyada lens takan kişileri uyarıyor.

Et yiyen bakteri nasıl bulaşıyor?

Et yiyen bakteri yüzünün yarısını yok etti.

Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder