15 Haziran 2023 Perşembe

Faiz oranları artmadan Nakit avans çekme tüyoları.

Yüksek enflasyon ve yaşanan hayat pahalılığı, borç ödemelerini de etkiledi. Geçtiğimiz yıl hane halkı ve şirketler, bankalara yaklaşık 2,8 trilyon lira borçlanırken, bu miktarın 66,6 milyar lirası geri ödenemedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası ile işbirliği yaparak atılacak adımlara onay verdiğini belirtmesi, faiz artırımının artık kesin gözüyle bakıldığını gösteriyor.



Faiz artışı ne zaman yansır?
Bu durumda, Merkez Bankası’nın olası bir faiz artırımı, kredi kartı ve avans hesabı borçlarınızı doğrudan etkileyecek. Geri borç ödemelerindeki faiz artacak. Ancak, bayram dönemi nedeniyle faiz artışının etkisi ağustos ayına kadar yansımayacak.

İhtiyaç kredilerinde faiz oranları yükseldikçe nakit ihtiyacı olanlar taksitli nakit avansa yöneldi. Kredi kartı üzerinden çekilen nakit avansa kısıtlama getiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gelen eleştiriler üzerine hızla geri adım atarak kısıtlamayı kaldırdı. Her bankaya göre farklılık gösteren nakit avans limiti ve vade sayısını, 14 Mayıs’taki seçimden önce nakit avans olarak kullandırılabilen birçok banka tutarları azaltmaya ve vadeleri kısaltmaya başlamıştı.

Taksitli nakit avans nasıl çekilir
Taksitli nakit avans sadece kredi kartları üzerinden çekilebilir. Tüketiciler bankaların ATM’lerinden veya internet bankacılığı kanallarından sahip oldukları kredi kartları üzerinden taksitli nakit avans çekebiliyor.

Nakit Avans çekme tüyoları.
Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder