6 Nisan 2022 Çarşamba

Makyaj yaparken yapılan hatalar nelerdir?

 Makyaj yaparken yapılan hatalar nelerdir?

Makyaj yapmayı her birimiz çok seviyoruz. Herkesin gerek günlük gerekse özel günlerde uyguladığı bir makyaj rutini var. Makyaj yapmak son derece dikkat ve incelik ister. Etkili bir makyaja ulaşmanın yolu doğru tekniklerin uygulanmasından geçiyor. Kendinize uyguladığınız makyaj rutini hatalarla dolu olabilir. İşte makyaj yaparken çok sık yapılan 3 hata:



RİMEL SÜRERKEN DİKKAT!

Dolgun ve uzun kirpiklere sahip olmak için göz makyajının en büyük tamamlayıcısı rimellerdir. Etkileyici bir göz makyajının temelinde rimelin doğru uygulanması gerekiyor. Özensiz ve yoğun rimel kullanımı, kirpiklerin ağırlaşmasına neden oluyor. Hem de yaşınızdan daha büyük görünmenize yol açıyor. Bu sebeple rimel sürerken kararında uygulama yapmak gerekir. Rimel sürülürken doğallığın dışına çıkmadan uygulama yapmak önemli.

KAŞLARINIZI DOĞRU ŞEKİLLENDİRİN

Kaşlar yüzü ve gözleri göstermek konusunda çok etkilidir. Bu sebeple makyaj yaparken kaşların doğru şekillendirilmesi büyük önem taşır. Derin göz çukurlarına sahipseniz kaşlarınızı çok kalınlaştırarak daha koyu hale getirmemelisiniz.

Kaşlarınızı şekillendirmek için;

Kaş fırçası ile kaşlarınızı yukarı doğru tarayın.Uzun kısımları kesin.Fazlalıkları cımbız yardımıyla alın.

FONDÖTEN SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Fondöten en vazgeçilmez makyaj ürünlerinden biridir. Cilt kusurlarını gizlemek, pürüzsüz ve eşit bir cilt tonu için fondöten kullanımına ihtiyaç duyarız. Fondöten seçimi yaparken cilt tonu göz önünde bulundurulmalıdır. Fondötenin doğru tonda seçilmemesi ve yoğun katmanlar halinde uygulanması, yaşlı görünmenize neden olabilir.

Bu nedenle özellikle günlük makyajda hafif bir ton için BB ve CC kremler arasından tercih yapmaya özen gösterin.



Share:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder